8 sfaturi care să te ajute să alegi diamantul perfect

8 sfaturi care să te ajute să alegi diamantul perfect

Diamantele au fost folosite la inele încă din Evul Mediu, iar prima referire la un inel de logodnă cu diamant sau o verighetă a fost în 1477.
Datorită puterilor supranaturale acreditate pentru diamante, acestea au devenit mai populare, iar italienii au spus că un diamant păstra armonia între soț și soție.
Diamantele joacă, de asemenea, un rol important în hinduism și budism, de fapt cea mai veche carte datată, Sutra de diamant din 868, menționează și diamantele.
În ciuda unei reputații ca fiind foarte scumpe, diamantele sunt accesibile și pot fi o investiție demnă.
Indiferent dacă alegi un inel solitaire cu diamante, cercei cu diamante sau diamante cu certificat, există mai multe lucruri care trebuie luate în considerare pentru a te asigura că achiziționezi diamantele potrivite pentru nevoile tale.

Iată 8 sfaturi care să te ajute să alegi diamantul perfect:

1. Diamantele sunt vândute în funcție de greutate, deci greutatea este și dimensiunea diamantului. Un carat este împărțit în 100 de puncte.
Un diamant care cântărește 50 de puncte are jumătate de carat. La fel ca și greutatea, tăietura, culoarea și claritatea sunt foarte importante atunci când alegi un inel cu diamant solitaire, cercei cu diamante sau alte bijuterii cu diamante.
Termenul de carat este folosit pentru a măsura greutatea unui diamant și este echivalentul a 0,2 g. Acesta a venit în engleză din franceză și înseamnă fructul roșcovului.
Semințele de roșcov au fost utilizate în mod tradițional ca măsură a greutății, deoarece toate semințele au dimensiunile foarte similare.
Alte țări aveau propriile lor carate, care aveau aproximativ aceeași dimensiune ca semințele de roșcov și abia în 1914 caratul a fost standardizat la 0,2 g în Regatul Unit.

2. Tăietura diamantului este singurul aspect care poate fi schimbat de un om. Greutatea, culoarea și claritatea depind de natură.
Un diamant bine tăiat va avea multe fațete care reflectă lumina. Când un diamant este tăiat, lumina se reflectă dintr-o parte în alta, pentru a-l face să strălucească.
Un diamant tăiat prea adânc sau prea superficial va pierde lumina și astfel nu va străluci la fel de mult.

3. Un diamant văzut într-un magazin de bijuterii, în cercei sau pe un inel solitaire, este adesea transparent sau ușor galben. Cu cât diamantul este mai alb, cu atât este mai valoros.
Diamantele cu o culoare intens albastră sau roz sunt numite fantezii și sunt foarte rare. Cu toate acestea, diamantele sunt disponibile în aproape orice culoare.

4. Claritatea unui diamant este determinată de numărul de incluziuni care sunt cauzate de mai multe etape de creștere în formare. Valoarea diamantului depinde de numărul și gravitatea acestor incluziuni.
Scara de claritate variază de la diamante fără incluziuni vizibile cu ochiul liber sau cu mărire, până la diamante cu incluziuni care pot fi văzute cu ochiul liber.

5. Diamantele pot fi tăiate diferit pentru diverse utilizari. Un cercel cu diamante ar putea avea o tăietură diferită de un inel solitaire.
Cele mai populare tăieturi sunt brilliant, smarald, formă de pară, marchiz, prințesă, formă ovală și inimă.
Diamantele tăiate Brilliant au forme astfel încât acestea să reflecte lumina în sus și să facă diamantul să pară alb atunci când este privit de sus.
Uneori, diamantele tăiate Brilliant par mai închise la centru, ceea ce poate indica faptul că tăietura este prea adâncă sau prea superficială, iar lumina nu se reflectă în sus.

6. Diamantele pot fi achiziționate separat și apoi transformate în bijuteria ta perfectă, cum ar fi cerceii cu diamante sau inelul solitaire.
Tipul de bijuterii pentru care sunt utilizate diamantele certificate vă va ajuta să determinați mărimea, forma și tăietura diamantului. Un inel este probabil să necesite un diamant mai mare decât un pandantiv sau cercei.
Aceste diamante certificate trebuie să fie aprobate de un laborator gemologic independent, care acționează ca o garanție a faptului că diamantele sunt originale și nu sunt fabricate.

7. Achiziționarea online vă va permite să alegeți bijuteriile cu diamante potrivite pentru nevoile dvs. fără a intra într-un magazin de bijuterii.
Pe lângă faptul că puteți alege dintr-o gamă mai largă, indiferent dacă sunteți în căutarea unei brățări cu diamant sau a unui colier, se pot face economii substanțiale, deoarece cheltuielile sunt mult mai mici.

8. Chiar daca diamantul este cea mai dură substanță naturală, tot este important să ai grijă de diamantele tale.
Diamantele pot fi ciobite de o lovitură grea și pot zgâria alte articole, inclusiv alte diamante, așa că este recomandat să nu purtați un inel cu diamante atunci când efectuați o muncă brută sau manuală. Diamantele trebuie, de asemenea, curățate în mod regulat, folosind un produs de curățat bijuterii.

Acum că știi ce să cauți și cum să-ți cumperi inelul de logodnă sau cerceii cu diamante, poți să achiziționezi diamante în siguranță, online, de la un magazin de bijuterii cu diamante de încredere și totuși să economisești bani.
Surprinde-ți jumătatea cu diamante astăzi, iar acestea o vor înveseli pentru tot restul vieții!

0

Instagram

Instagram has returned invalid data.
x Close

Like Us On Facebook