Când culoarea ta preferată este oceanul


În primul rând, albastrul se regăsește pe lista culorilor desemnate ca must pentru 2020 în fashion și design de către experții în domeniu, care au avut ca inspirație în principal culorile oceanice - albastru, verde marin, turcoaz și alb nisipos. Mai mult, aceștia anunță că albastrul va rămane în tendințe și în sezonul toamnă - iarnă 2020 - 2021.

Asta poate și pentru că această culoare, infinit de interesantă, poate schimba și starea de spirit a celui care alege să o poarte, fiind o culoare care reduce stresul, pentru că induce același sentiment de calm si relaxare pe care îl aduc contemplarea cerului senin sau a unei întinderi de apă. Semnificația culorii albastru are și alte conotații, aceasta fiind responsabilă și cu imbunătățirea capacității de comunicare și mai ales a celei de  exprimare de sine. În același timp, albastrul este culoarea simbol pentru spirit și devotament.


Albastrul este o culoare bine reprezentată în lumea pietrelor prețioase. Cele mai cunoscute bijuterii cu pietre prețioase albastre sunt probabil “Inima Oceanului”, pandantivul cu diamant albastru purtat de Kate Winslet în rolul principal din Titanic și inelul de logodnă cu diamante și safir primit de Kate Middleton de la Prințul William, inel de logodnă ales și purtat inițial de mama acestuia, Lady Diana, și care continuă, după zeci de ani, să fie unul dintre cele mai populare etaloane în alegerea inelelor de logodnă.

Diamantele albastre, fascinantele Ice Blue, asociate de regulă cu opulența și regalitatea, sunt printre cele mai frumoase dar și cele mai rare diamante colorate, reprezentând doar 1% din diamantele extrase anual, pentru că se găsesc în foarte puține mine din întreaga lume. Ele devin astfel o alegere atât prețioasă cât și diferită pentru orice categorie de bijuterii.

Safirul este și el o piatra prețioasă rară, care cuprinde toate nuanțele din gama de albastru, mergând până la un ton aprins, profund, asemănător adâncimii mărilor și oceanelor. Ca și duritate, safirul se situează imediat după diamant, fiind și el extraordinar de rezistent, potrivit pentru bijuterii care să rămână peste generații.


Foarte popular este și topazul albastru, o alternativă mai puțin costisitoare în raport cu  diamantele și safirele, care se regăsește de asemenea într-o varietate de nuanțe, de la albastru pal până la “London Blue”, topazul albastru mai închis, strălucitor, care este și unul dintre favoritele pieței actuale de bijuterii.

Dacă te-ai hotărât să alegi o bijuterie care să poarte culoarea oceanului, pentru tine sau pentru o persoană specială din viața ta, în colecția noastră vei găsi cu siguranță ceva pe gustul tau. Sau, daca îți dorești ceva cu adevărat deosebit, poti să apelezi la consultanții noștri și să îți configurezi singur bijuteria, care va ieși din atelierul nostru exact așa, sau poate chiar mai frumoasă decât ți-o imaginezi sau o visează cineva drag ție.Distribuie pe Facebook