Cum să afli măsura inelului doritFOLOSIND UN INEL EXISTENT

Alege un inel care se potrivește pe degetul pe care intenționezi să porți noul inel. 
Cu ajutorul unei rigle sau cu un centimetru măsoară diametrul interior al inelului.
Rezultatul în milimetri poate fi regăsit în tabelul cu mărimi de mai jos, de unde poți să indentifici ușor mărimea potrivită.
O altă opțiune pentru a afla mărimea în funcție de diametru este să înmulțești diametrul interior al inelului cu 3,14 – rezultatul obținut se aproximează și reprezintă mărimea de care ai nevoie.
Ex: Ai măsurat cu rigla diametrul inelului pe interior și ai stabilit 18 mm: 18 mm x 3,14 = 56,52, ai nevoie de mărimea 57.


Observații:
Inelul ar trebui să stea confortabil pe deget; astfel încât să nu alunece dar să treacă ușor de articulația degetului, pentru a permite deplasarea relaxată a bijuteriei pe deget.

 

 FOLOSIND UN RING SIZER

Ring sizer-ul din plastic este un instrument care permite o metodă mult mai fiabilă de măsurarea a dimensiunii inelului decât diagramele din hârtie, care se pot întinde sau cuta, ducând la o măsură inexactă.

Utilizarea ring sizerului este un proces ușor, în 4 pași:

1. Treceți capătul ring sizerului prin „cataramă”. Trageți-l încet până când obțineți un inel de dimensiuni mari pe care îl puteți pune cu ușurință pe degetul pe care veți purta inelul.

2. Puneți dispozitivul de măsurare a inelului peste degetul ales și strângeți-l ușor până când obțineți dimensiunea corectă.

3. Dimensiunea de utilizat a inelului este cea din interiorul cataramei ring sizerului. Mărimea corectă ar trebui să permită sizer-ului să se deplaseze peste articulația degetului fără prea mult efort. Dacă manevra necesită forță, atunci dimensiunea este prea mică. Dacă ring sizerul cade fără niciun fel de ajutor, atunci dimensiunea este prea mare.

5. Dacă indicatorul de pe dimensiunea inelului arată un punct între două dimensiuni, utilizați-o pe cea mai mare. Este mai bine ca un inel să fie o fracțiune mai mare decât mai mic.

Atunci când utilizați un ring sizer, trebuie de asemenea să țineți cont atât de faptul că degetele de la mâna dominantă sunt adesea mai mari decât cele ale mâinii non-dominante, cât și de alte câteva detalii:

1. Măsurați degetul mai târziu în timpul zilei și la o temperatură ambiantă confortabilă. Degetele noastre sunt mai subțiri dimineața sau când mâinile noastre sunt reci, ceea ce reduce precizia măsurătorii. Dacă aveți dubii, măsurați de 3 sau 4 ori la diferite momente ale zilei.

2. Inelele cu benzi mai late (6mm sau mai mult) se vor potrivi ceva mai strâns. Dacă intenționați să măsurați unul dintre inelele partenerului dvs., încercați să măsurați unul cu o lățime similară cu inelul pe care doriți să îl achiziționați.


Comanda Ring sizer

 MĂSURAREA LA BIJUTIER SAU ÎN MAGAZINE DE BIJUTERII

Cel mai simplu, eficient și sigur mod de a afla dimensiunea potrivită a inelului este să mergeți la un bijutier sau un magazin de bijuterii, unde veți afla dimensiunea exactă grație unui instrument de măsurare special.

Luați în considerare această opțiune ca primă alegere - când furnizați cele mai precise măsurători, veți fi 100% sigur că inelul se va potrivi perfect.

 

*Acesta este doar un ghid orientativ. Bijuteria Stil nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele inconveniente apărute în urma stabilirii măsurii în mod greșit.

 

Distribuie pe Facebook