De ce bijuterii cu diamante certificate
01.09.2020


O bijuterie cu diamante poate completa într-o manieră unică orice ținută, fie una spectaculoasă, de eveniment, fie una de zi cu zi. Pe lângă faptul că aduc oricărei bijuterii o aură glamour și au puterea de a face fericită orice femeie, nu doar o viitoare mireasă îndrăgostită încă de la prima vedere de inelul ei logodnă, diamantele reprezintă o investiție – mici comori, mult prețuite de-a lungul istoriei, încă din cele mai vechi timpuri.


Merită să investești în diamante, atat în condiții normale, cat si în perioade de urcușuri sau coborâșuri ale economiei. Valoarea mărfurilor fizice – aur, argint, diamante și mai ales diamante naturale colorate, este printre cele mai apreciate. Un diamant este în același timp o valoare durabilă –  este “pentru totdeauna”, nu poate fi distrus și nu își pierde calitățile în timp, cât și una purtabilă – o investiție care dincolo de argumentele raționale ale achiziției  aduce și plăcerea de a purta o bijuterie fabuloasă.

Un diamant certificat de GIA (Gemological Institute of America) – printre cele mai respectate laboratoare din industria diamantelor și cel care a a introdus sistemul “4C” de gradare a diamantelor – carataj, culoare, claritate, tăietură (“cut”) sau IGI (International Gemological Institute) – ascunde în spatele plăcerii de a-l admira, purta sau dărui, o întreagă știință și standarde exigente.


Certificatul unui diamant, numit si raport de evaluare, dossier sau document de evaluare, este un raport întocmit de o echipă de gemologi. Diamantul este evaluat, măsurat și examinat de ochii atent și îndelung antrenați, folosind o lupă de bijutier, un microscop și alte unelte specifice. Un certificat complet cuprinde o analiză a dimensiunilor diamantului, a clarității, a culorii, a finisajului, a simetriei și a altor caracteristici, care atestă veritabilitatea, calitatea și valoarea diamantului.

Descoperă bijuteriile cu diamante certificate GIA  si IGI create în atelierul nostru, cu drag și pentru a fi purtate peste generații și investește în frumos, fericirea unei ființe dragi și valori atemporale.Distribuie pe Facebook