Îți cunoști diamantele?

   

CUT (TĂIETURA)

Tăierea unui diamant se referă nu la forma sa, ci la echilibrul proporțional, simetria și finisarea obținute de către tăietorul de diamante. Frumusețea diamantului este direct influențată de tăietură. Atunci când un diamant a fost tăiat corect, capacitatea diamantului de a reflecta și refracta lumina este mult îmbunătățită. Înțelegând modul în care lumina se mișcă prin cristalele de diamante, tăietorii de diamante moderni au stabilit un set specific de proporții și unghiuri care sunt cunoscute pentru a valorifica strălucirea internă a diamantului și pentru a-l arăta în cea mai bună lumină.

CULOAREA

Culoarea se referă la culoarea naturală a unui diamant și nu la reflexia culorilor din spectrul luminii care se aprind atunci când un diamant se mișcă. Majoritatea diamantelor prezintă în mod natural ușoare tonuri de galben, maro sau gri. Această culoare este cauzată de oligoelementele naturale de azot care au fost prezente atunci când diamantul s-a format sub crusta Pământului. Cu cât un diamant prezintă o culoare mai opacă, cu atât este mai mare raritatea și, prin urmare, valoarea este mai mare.

Diamantele cu mai puțină culoare permit să treacă mai multă lumină, eliberând mai multă strălucire și foc. Similar cu privirea prin sticlă colorată, culoarea unui diamant va diminua spectrul de culoare, emis prin acționarea ca un filtru. Un diamant cu un grad de culoare mai mare, adică unul cu mai puține culori, demonstrează un foc mai colorat.

CLARITATEA

Claritatea se referă la cât de curat sau de clar este diamantul în raport cu caracteristicile microscopice naturale care au fost prinse în interiorul sau pe diamant în timpul formării. Caracteristicile interne sunt cunoscute sub denumirea de incluziuni, iar caracteristicile de pe suprafața gemului sunt cunoscute sub denumirea de cusururi. Incluziunile pot fi cristale ale unui material străin sau imperfecțiuni structurale, cum ar fi fisuri minuscule, cunoscute sub numele de pene, care pot apărea albicioase sau tulburi.

CARATUL

Carat (ct.) Se referă la unitatea unică de măsură a greutății folosită exclusiv pentru cântărirea pietrelor și a diamantelor. Greutatea carat este deseori confundată cu dimensiunea vizuală, chiar dacă este de fapt o măsurare a greutății. În funcție de forma și tipul de piatră prețioasă care este cântărită, greutatea se va arăta vizual în mod diferit. De exemplu, un 1.00 ct. diamantul rotund va măsura în jur de 6,5 mm și un 1,00 ct. safirul rotund va măsura în jur de 6,0 mm. Acest lucru se datorează densității diferite a diferitelor pietre prețioase.

Greutatea totală de carate este o frază care reprezintă greutatea totală a tuturor diamantelor sau a altor pietre prețioase dintr-o bijuterie, atunci când se utilizează mai multe pietre pretioase.

0

Instagram

Instagram has returned invalid data.
x Close

Like Us On Facebook