PIATRA LUNII FEBRUARIE – AMETISTUL
19.02.2021


Dacă ești născută luna aceasta, atunci piatra ta de naștere este ametistul. Ca să compenseze parcă o lună mai rece,  întunecată și ceva mai scurtă, piatra lunii februarie aduce nuanțe purpurii vibrante, de la liliac și roșu violet pal până la violet intens, care captivează de la prima vedere.

Datorită nuanțelor distincte de violet ale acestei pietre și presupuselor beneficii de vindecare ce i se atribuie, bijuteriile cu ametist au fost o alegere populară timp de milenii și pot fi găsite în colecțiile familiilor regale din Europa și Asia.

Cu o rezistență de 7 pe scara Mohs de duritate, transparent sau opac, ametistul  este o alegere adecvată atât pentru bijuteriile destinate evenimentelor, cât și pentru bijuterii pe care le porți zilnic, cum ar fi inelul de logodnă. De asemenea, bijuteriile cu ametist sunt cele dăruite în mod tradițional pentru cea de-a șasea aniversare a căsătoriei.


Ametistul este considerat un simbol al abilității personale și al forței interioare, iar între puterile ce i-au fost atribuite de-a lungul timpului se numără capacitatea de a calma mintea și emoțiile, de a controla și înlătura gândurile rele. Se consideră că ametistul stimulează creativitatea și succesul în afaceri.

Violetul este punctul de întâlnire între tonurile reci și calde, ceea ce face din ametist o piatră prețioasă incredibil de versatilă. Ametistul arată fel de bine în monturile din aur galben cât și în cele din aur alb și se potrivește  practic cu orice culoare și orice ținută.

Fie că este vorba de o pereche de cercei sau un inel din aur cu ametist, acestă piatră va ieși cu siguranță în evidență, fie că alegeți o bijuterie cu ametist și diamante, fie că preferați piatra de ametist ca element central al bijuteriei.


Sfatul profesioniștilor este camai ales în cazul în care purtați des bijuteriile cu ametist, să le verificați și să le întrețineți periodic, în ateliere specializate.

Dacă ești în căutarea unei bijuterii cu ametist, deosebite, intră pe bijuteriastil.ro sau vizitează-ne în locațiile noastre din țară și alege-ți favoritele din colecțiile noastre de cercei, inele, coliere și brățări.Distribuie pe Facebook