Piatra lunii septembrie - Safirul


Piatra celor născuți în luna septembrie este safirul, una dintre cele mai populare pietre prețioase folosite în industria bijuteriilor. Deși de cele mai multe ori asociem safirul cu albastrul, culoare în care se regăsește în nuanțe mergând de la albastru catifelat până la albastru violet, schimbându-se în funcție de lumina în care este expusă piatra, safirele bifează aproape intreaga gamă de culori a curcubeului – inclusiv roz, portocaliu, galben și verde.

Ca și simbolistică, safirele albastre sunt sinonime cu fidelitatea, sinceritatea și adevărul. La fel, se spune despre bijuteriile cu safire albastre că protejează, ținând la distanță de purtătoarea lor răul și invidia.


Mult timp, safirele albastre au fost asociate cu regalitatea și romantismul, iar înainte de secolul al XX-lea, au fost pietrele prețioase preferate pentru inelele de logodnă. Napoleon Bonaparte i-a dăruit soției sale, Josephine, un astfel de inel de logodnă, iar cel mai faimos safir albastru regal, purtat și în zilele noastre, este cel dăruit de prințul Charles prințesei Diana și purtat acum de Catherine Middleton.

Tendințele recente în materie de inele de logodnă, și nu doar, aduc însă în atenție și recomandă și bijuteriile cu safire de alte culori. Safire roz – despre care se spune că atrag dragostea, safire galbene, pentru noroc și energie bună, sau safire verzi, pentru liniște și calm.

În funcție de profesie și de stilul de viață, bijuteriile cu safire pot fi purtate în fiecare zi, atât timp cât alegeți să vă accesorizați ținuta cu cercei, inele, pandantive sau brățări cu design simplu. Pentru ocaziile speciale însă, alegerile care vor capta instant toate privirile sunt piesele impunătoare, care alătură safirelor diamante.


Bijuteriile cu safire, indiferent de culoarea acestora, sunt foarte bine puse în evidență de ținutele în tonuri de gri, care lasă în lumina reflectoarelor culoarea deosebită a pietrelor. O altă opțiune cromatică, mai îndrăzneață, fie pentru ținutele de zi, fie pentru cele de eveniment, este asocierea bijuteriilor cu safire cu elemente de vestimentație în culori contrastante cu cele ale pietrelor bijuteriilor pe care le purtați.

Safirul este o piatră prețioasă dură, fiind o alegere foarte bună pentru inelul de logodnă, dar și pentru alte bijuterii pe care intentionați să le purtați des sau să le trasmiteți peste generații. Pentru ca piatra să iși conserve cât mai bine caracteristicile, este recomandat ca bijuteria să fie periodic întreținută, într-un atelier specializat.

 


Distribuie pe Facebook