Pietre prețioase recomandate pentru inelele de logodnă


Există o serie de pietre prețioase, fiecare dintre ele cu o semnificație diferită, dar toate se folosesc la decorarea bijuteriilor. În acest articol o să facem o scurtă prezentare a celor mai potrivite pietre prețioase pentru înfrumusețarea inelelor de logodnă:


Diamantul: Grecii antici îi spuneau “adamas” sau a fi de neînvins, indestructibil, în India se numea “Irra”, arabii îi spuneau “Al-mas”, adică “cel mai dur”.
Diamantele sunt cele mai vechi pietre prețioase și cele mai grele materii prime de pe pământ, care sunt folosite și în scopuri decorative. Diamantele constau în carbon cristalizat, care a fost creat cu milioane de ani în urmă.
Dintre toate pietrele preţioase, diamantele sunt, şi au fost mereu, cele mai elegante şi mai delicate, învăluite în mister şi, fără dubiu, cele mai râvnite.
Diamantele sunt un simbol al dragostei eterne și sunt oferite, de obicei, pe inelele de logodnă.
Smaraldul: Este o piatră prețioasă de un verde viu bogat, numele lui provenind din cuvântul grecesc „smaragdos”, semnificând piatra cea verde. Smaraldul este piatra ce aduce succesul în dragoste. Se spune că aduce pace, fidelitate, angajament, pentru a asigura prietenia, loialitatea și compasiunea. Această piatră prețioasă a fascinat oamenii încă din antichitate, devenind piatra favorită a Cleopatrei, iar în Egiptul antic se credea că oferă viață veșnică.
Smaraldele aduc siguranță în dragoste și în relații, fiind potrivite astfel pentru inelele de logodnă și aduc noroc persoanelor născute în luna Mai.
Safirul: Există în diferite culori și nuanțe, albastrul fiind cel mai popular și cel mai asociat cu această piatră prețioasă reprezentată de culoarea albastră. Denumirea safirului provine din latină „sapphirus", adică albastru. Simbolizează loialitate și onestitate. Safirul este piatra pretioasă care a înfrumusețat inelul primit de Lady Diana de la prințul Charles.
Safirul simbolizează angajamentul, fidelitatea și dragostea pură, făcând aceste pietre prețioase o opțiune perfectă pentru inelele de logodnă. Ele sunt și pietrele norocoase ale celor născuți în luna septembrie.
Rubinul: Una dintre cele 4 pietre prețioase principale, alături de diamant, safir și smarald este rubinul. Acesta își ia numele din culoarea sa, mai exact din cuvântul latin „rubeus’’ semnificând culoarea roșu.
Cele mai valoroase rubine vin în culoarea roșu închis, care mai poartă numele de "sângele porumbeilor" și care nu conțin nuanțe de galben sau albastru.
Rubinele sunt pietrele norocoase pentru cei născuți în luna iulie și una dintre pietrele principale alese pentru inele de logodnă, datorită simbolismului puternic al pasiunii și al iubirii.

Distribuie pe Facebook