Pietrele lunii august – peridotul și spinelul


Considerat piatra celor născuți în luna august, peridotul este una dintre puținele pietre prețioase care există  într-o singură variantă de culoare – verde luxuriant, cu nuanțe care merg de la verde gălbui până la verde maroniu. O altă caracteristică specială în comparație cu alte pietre prețioase este că peridotul își păstrează neschimbată culoarea, indiferent că este expus la lumina naturală sau artificială.

Culoarea acestei pietre, simbol portabil al energiei vieții, evocă imagini care provoacă toate simțurile– culoare, textură și miros de tulpini de flori, iarbă proaspătă și frunze.


Bijuteriile cu peridot sunt un accent perfect pentru ținutele în culori neutre, mai puțin stridente, pentru cele total negru, bleumarin, bej sau total alb, cele din urmă fiind varianta ideală pentru lunile caniculare de vară. Combinații și accente mai îndrăznețe se pot obține prin asocierea bijuteriilor cu peridot la ținute roz, albastru marin sau chiar violet.

Mixuri deosebite de nuanțe si o ținută inedită se pot obține și alegând bijuterii cu pietre prețioase diferite, cum ar fi peridot cu ametist, topaz sau diamant albastru, indiferent că optați pentru un inel, o pereche de cercei ori ambele piese. Un inel statement cu mai multe pietre prețioase poate fi completat și cu piese mai simple, unicolore.


Peridotul este considerat un simbol al dragostei și al protecției, purtător de proprietăți magice, care ține la distanță tristețea și ghinionul. El devine astfel o opțiune și pentru un inel de logodnă destinat femeilor care iubesc magia și vibrația puternică a culorilor naturii. Peridotul este considerat și piatra celei de a 16 a aniversări a zilei de naștere sau a zilei căsătoriei.

Pentru cei care caută un inel de logodnă cu piatră neagră, o alegere bună este cealaltă piatră a lunii august – spinelul. La fel de frumos și durabil precum diamantul, rubinul sau safirul, spinelul nu este foarte des întălnit în lumea producătorilor de bijuterii comerciale, fiind o piatră foarte rară.

Despre spinel se spune că stimulează calitățile pozitive ale purtătorului, vindecă bătăliile interioare, stimulează sentimentul de acceptare de sine și ajută la reînoirea energiei și evoluția către cea mai bună versiune a ta.Distribuie pe Facebook