Pietrele lunii noiembrie - Topazul si Citrinul
27.10.2020


Pietrele celor născuți în luna noiembrie sunt topazul și citrinul, ambele bine reprezentate în colecțiile de bijuterii ale multor producători.

Varietatea nuanțelor de topaz merge de la pietre incolore la albastru deschis, galben, portocaliu, roz, violet, maro și, foarte rar, roșu. Probabil cel mai popular și cel mai cunoscut este topazul albastru, care la randul lui se regăsește într-o varietate de nuanțe, de la albastru pal până la  “London Blue”, topazul albastru închis, strălucitor.


Vechii greci credeau că topazul conferă putere, europenii considerau că împiedică vrăjile și potolește furia, iar în India exista credința că un topaz purtat deasupra inimii asigură viața lungă, frumusețe și inteligență.

Topazul albastru este bijuteria celei de a patra aniversări a căsniciei și este de asemenea asociat cu armonia, comunicarea și restabilirea relațiilor în familie ori cu prietenii.

Cea de a doua piatră a lunii noiembrie este citrinul, a cărei varietate de culori se asortează perfect cu anotimpul. Gama de culori a citrinului merge de la galben transparent pâna la portocaliu maroniu. Citrinul este piatra prețioasă a celei de a treisprezecea aniversari a căsniciei.


Citrinul este folosit în crearea bijuteriilor din cele mai vechi timpuri, iar “puterile” care i-au fost atribuite sunt de auto-vindecare, inspirație, auto-perfecționare. La fel, se spune despre citrin că poartă prin culoarea sa puterea soarelui și este atat un antidot împotriva fricilor cât și piatra prețioasă care ajută la analizarea informațiilor și găsirea celor mai bune soluții la probleme.

Dacă pietrele lunii noiembrie au reușit să îți atragă atenția sau ți-au dat idei pentru un cadou potrivit unei sărbătorite a lunii, te așteptăm să descoperi în colecțiile noastre bijuterii cu topaz și citrin dar și piese care conțin ambele pietre prețioase ale lunii.Distribuie pe Facebook